Corporate websites
Nyheter & Events
22-3-2017

Maserati forbedrer avfallshåndteringen og rydder opp

Vi har oppnådd mange fordeler, bl.a. er våre montasjelinjer er ryddigere, og arbeidet blir mer effektivt på grund av hurtigere og enklere avfallshåndtering. Vi har også spart kostnader på utstyr, da vår renovatør nå kun stiller en enkelt container, som tar 40% mere restavfall.
Maddalena Spagna, Miljøspecialist, Maserati

Ja takk, kontakt
Jeg ønsker å bli kontaktet om en mulig avfall løsning.
Forsiden av et svart Maserati i produksjonshallen

Den italienske bilprodusenten håndterer nå all sin papp og bobleplast med Bramidan ballepresser


Italienske Maserati er legendarisk for sin banebrytende teknikk og produksjon av eksklusive, håndlagede biler - og aktiviteten er høy på Modena fabrikken i Italien, hvor de flotte bilene produseres. Det betyr samtidig en vesentlig mengde papp og plast emballasje fra bilkomponenter som skal fjernes fra områdene rundt produksjonslinjene.

Med installasjonen av fire Bramidan ballepresse, som muliggjør avfallskomprimering ved kilden, har Maserati vært i stand til å rydde opp på fabrikkgulvet, optimere arbeidsflyten og redusere antallet af avfallsoppsamlinger betydelig.
 
 Rød Maserati med hvite skinnseter på veien


Kjempe utfording å håndtere avfall

Maserati fikk anbefalt en ballepresseløsning og kunne med den forbedre deres prosess med avfallshåndteringen. "En prosess, hvor der var store muligheter til forbedringer", innrømmer Maddelena Spagna, Miljøspesialist hos Maserati. ”Spesielt da vår avfallsinnsamler er underleverandør til en tredjepart.”

Dessuten har de fått en mer ryddig og et bedre organiseret fabrikkgulv.
 

Komprimering - en øyeåpner

Bramidans italienske distributør Scalvenzi presenterte de vertikale balle- pressene som et lønnsomt alternativ. De fant frem til de hovedområdene på fabrikken, hvor installasjon av avfallspressene ville gi den største optimerin og forbedring i arbeidsflyten til de ansatte. 
 
Maddelena Spagna er fornøyd: "Med støtte fra Bramidan er den opprinnelige idéen om å forbedre avfallshåndteringen og realisere WCM konseptet med orden og renslighet blitt til en virkelighet. Vi ble fornøyde når vi så resultatene av den første prøveperiode. Bramidan har gitt oss en løsning som er hurtig, sikker og effektiv og gir oss et renere produksjonsområde", sier hun.

For Maserati, er hastighet og enkelhet viktige parametere. De nye ballepressene er enkle å bruke og tar ikke tiden fra arbeidet i fabrikken.
 

Hentinger av avfall er redusert fra 6 til 1

Idag blir papp og bobleplast komprimert i en presse og de ferdige ballene oppbevart i en container utenfor fabrikken. De daglige hentingene av avfall er reduseret fra seks til en, med betydelige besparelser i transportkostnader. Når avfall som papp og plast blir komprimeret får de også en høyere verdi.
 

Om Maserati

Maserati eies av Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Fabrikken i Modena produserer berømte modellene som Maserati GranTurismo og GranCabrio, samt Alfa Romeo 4C.
 

Produksjonsareal på Maseratis bilfabrikk


 Svart Maserati klar til å forlate fabrikken