FAQ’s – Installasjon og bruk

Vi blir ofte stilte disse spørsmål I forbindelse med installasjon og bruk av våre maskiner:

Arbeidsflyten og informasjon om hvor avfall oppstår i arbeidsprosessen samt informasjon om nåværende avfallsløsning er faktorer som vil bestemme den beste plassering for en ny maskin. Det viktigste er at avfallet blir sortert og presset så nær kilden som mulig.

Våre selgere kan bistå dere med å finne den optimale plassering for din nye presse.

Alle helst bør maskinen plasseres innendørs. Men i noen tilfelle kan den stå ute under tak, beskyttet «mot vær og vind».

Langvarig kulde vil påvirke maskinens effektivitet. Ønsker du å plassere maskin der det er veldig kaldt, i et fryserom for eksempel, kan potensielle driftsproblemer unngås ved å bruke en spesiell hydraulisk olje.

Spør en av våre selgere om råd dersom du har tenkt å plassere pressen utendørs eller der det er kaldt.

Alle Bramidan sine maskiner har gjennomgått en overflatebehandling med et stoff som motvirker korrosjon og hindre malingen i å flake seg.

Nei, pressen er svært enkel å betjene.

Maskinen startes ved et enkelt trykk på startknappen. Når ballen er klar og maskinen skal tømmes åpnes den nedre døren ved hjelp av en gjenget spindel. Bramidans unike trådsystem gjør det enkelt å knytte trådene fast før maskinen tømmes.

Bramidan sine presser er meget sikre i bruk og møter de strengeste krav til sikkerhet. Maskinene oppfyller kravene i den europeiske sikkerhetsstandard EN16500. 

Alle våre maskiner kan betjenes av alle, også de under 18 år. Når det er sagt, kan maskiner som er større enn vår minste maskin, B3, kun tømmes av operatører som er 18 år eller eldre. Maskinene har en rekke innebygde sikkerhetsmekanisme og det skal kun en kort opplæring til før alle bedriftens medarbeidere kan betjene maskinen på en sikker måte.

En fullindikatorlampe plassert like under startknappen lyser oransje når ballepressen er full. Dessuten vil pressplate forbli i den nedre posisjon slik at det ikke er mulig å fortsette å fylle maskinen med avfall når den er full.

Et BRA-IN overvåkningssystem kan monteres på ballepressen. Den vil automatisk varsler deg når maskinen er full. Du mottar en SMS eller e-post når det er på tide å knytte av ballen og tømme maskinen. Systemet kan også brukes å varsle din avfallsoperatør når et bestemt antall baller er klar for henting.

Les mer om fordelene ved Bramidan Intelligent Monitoring Solution som vi kaller BRA-IN.

Ja, våre vertikaler emballasjepresser krever manuelt knyting. Men takket være vårt unike system tar prosessen kun få minutter.

Å binde av en balle av papp eller plast er meget enkelt takket være vårt unike system. Alt er lagt til rette for rask avbinding allerede før man begynner å fylle maskinen. Det er ikke behov for å komme seg bak pressen for å få tak i bindingstråd siden den er plassert tilgjengelig fra før.

1. Når ballepressen er tom, føres båndet langs sporene og knyter det foran kammeret helt nederst med en løkke.
2. Lag en balle med papp eller plast
3. Dra båndet fram fra baksiden av ballen med båndkroken. Sørg for å ha nok bånd slik at du kan knyte det sammen med løkkene du lagde tidligere.
4. En kniv er påmontert maskinen for klipping av båndene.
5. Tøm ut ballen og gjør klar for neste balle.

Ja både ståltråd og fiberbånd kan brukes. Unntaket fra dette er de minste modellene der kun fiberbånd kan benyttes.

Bramidan & Presto AS leverer både ståltråd og fiberbånd raskt til ønsket bestemmelsessted. Ta kontakt med vår salgsavdeling.

Ved alle Bramidan sine vertikaler ballepresser er avbinding en manuell operasjon. Automatisk avbinding finnes kun på våre horisontale ballepresser.

Antall baller pr timer vil være avhengig av maskintype. De minste maskiner lager 3 - 4 baller pr time mens de største maskinene produsere mindre enn 2 baller pr time.

En pressyklus tar fra 18 til 51 sekunder avhengig av maskinens størrelse. 

Bramidans ballepresser er meget stillegående. De er utstyrt med toppmoderne styreenheter som gjør dem til de meste stillegående ballepresser i markedet. I all hovedsak er støynivået ved en ballepresse omtrent på det samme nivået som ved en skriver eller en vanlig samtale. Dette betyr at pressene godt kan plasseres tett inn til arbeidsplassen uten negative konsekvenser for arbeidsmiljøet.

De minste modellene leveres for en-fase strømforsyning slik at de er lett å plassere.

Modellen X10 kommer som standard med 3-fase strømforsyning men er også tilgjengelig for en-fase strømforsyning.

Ja, det er det.

Ta kontakt med vår salgsavdeling for å høre mer om hvilke muligheter for strømforsyning som finnes.

Vi kan gjøre om strømforsyninger til de fleste maskinene for å møte nye behov. Det kan også være mulig å gjøre om en 3-fase maskin til en-fase.

La vår serviceavdeling finner en løsning som tilfredsstiller dine behov.

Dersom rullene med fiberbånd eller ståltråd er plassert bak på maskinen, kan dette gjøres om ved å montere et magasin for bånd på toppen av maskinen. Dermed kan maskinen skyves inn til veggen.

Bramidan tilbyr en digital automatisk lås til maskinene. Dette gir deg mulighet til å begrense hvem som kan benytte maskinen.

Nei, Bramidans ballepresser er høykvalitets maskiner utviklet for å kreve lite vedlikehold og lave driftskostnader.

For at maskinen skal beholde sin verdi og gi mange år med driftssikker bruk, anbefaler vi at det inngås en serviceavtale. Vi har flere alternative serviceavtaler som omfatter alt fra den obligatoriske årlige sikkerhetskontroll til en full-service avtale der alt er inkludert.

Les mer om de forskjellige service avtaler her.

Når vi gjennomfører et oljeskift blir oljen i virkelighet renset for å fjerne mikropartikler og fuktighet før den ble satt tilbake i maskinen. På denne måten er det minimalt med olje som må erstattes, siden oljen blir brukt på nytt.

Hvor vidt emballasjepressen kan fraktes i en heis vil være avhengig av heisens størrelse og begrensning til maksimum lastevekt.

Dersom det er nødvendig å frakte ballepressen i en heis når den leveres husk og beregne ekstra plass for emballasje. Ballepressene blir ikke levert på pall siden de har innebygde gaffelspor i den nederste del av konstruksjonen. Ballepressene i vår B-serie kan leveres med sylindrene nedsenket for å redusere total frakthøyden. Det vil i midlertid kreve at en servicetekniker leies inn for å montere sylindrene når maskinen er kommet på plass.

keyboard_arrow_up