FAQ’s  - Vertikale ballepresser

Disse spørsmål er ofte stilte om våre vertikale ballepresser:

En vertikal ballepresse er en maskin som ved bruk av ekstrem trykk komprimerer løst avfall til en fast balle.

Den løse pappen eller myke plasten fylles i maskinen gjennom innfyllingsåpningen. Når døren lukkes og maskinen startes, presses avfallet sammen ved bruk av en kraftig pressplate og sterke hydrauliske sylindere. Avfallsstoppere inne i kammeret hindrer avfallet i å ekspandere igjen når det ikke er under trykk. Dette gjør at ballen blire så fast og kompakt som mulig.

Man fortsetter å fylle ballepressen til den er full og en balle kan bindes. Bindingen foregår manuelt og man kan bruke enten plast eller ståltråd å binde ballen med. Størrelsen og vekten på ballen er avhengig av maskinens størrelse.
Bruk av en emballasje presse gir deg mulighet til å sortere avfall direkte ved plassen det oppstår. Ballene er lett å håndtere og kreve lite plass. I tillegg er det lettvint for transportøren å hente ballene.  

Bramidan & Presto AS tilbyr et bredt spekter emballasje presser slik at du kan velge den modellen som best matcher ditt behov.

Ta kontakt med en av våre spesialister for å få råd om hvilken Bramidan emballasjepresse du bør velge.

Det finnes forskjellige typer ballepresser for ulike typer avfall. Du blir nok overrasket over hvor mange typer avfall som kan presses i en tilpasset ballepresse.

Bramidan leverer emballasjepresser som presser:

• Papp og kartong
• Myk plast og annen plast emballasje
• PET flasker
• Plastbrett og beholdere
• Aluminium og folie som hermetikk bokser og drikkeemballasje
• Tekstiler som ull og bomull
• Tønner,fat og spann
• Isopor og andre EPS materialer
• Alminnelige produksjonsavfall
• Strimlet/kvernet avfall

Spør en av våre selgere om tilbud på en egnet løsning for din bedrift.

Hvilken type emballasjepresse du trenger avhenger forskjellige faktorer: hvor mye avfall som genereres daglig, hvilken type material det er og mengde material. Man må også vurdere hvor mye plass man kan sette av til en ny avfallsløsning.

Disse faktorene i kombinasjon med bedriftens arbeidsprosesser vil danne grunnlaget for hvilken løsning man velger.

Bramidan & Presto AS sine spesialister vil veilede deg i å ta det rette valget.

Emballasjepressene i B-serien egner seg for komprimering av papp, papir og tørr, myk plast. B-serie maskiner kjennes igjen ved at de har sylindrene montert synlig på toppen av maskinen.

Emballasjepressene  i X-serien er robuste maskiner som egner seg for flere typer avfall. De har en lav byggehøyde i og med sylindrene står i kryss inne i maskinen. Merk også at maskinene i Bramidans X-serie har det laveste støynivå av alle Emballasjepressene på markedet, noe som dine medarbeidere vil sette pris på.

Våre B-serie ballepressere kan presse papp, papir og tørr, myk plast.

Vi anbefaler deg alltid til å søke råd hos en av våre spesialister før du presser andre typer avfall i maskinen.

Våre X-serie ballepresser kan presse flere forskjellige materialer. I tillegg til papp, papir og myk, tørr plast kan de også presse big bags/råvaresekker, PET flasker, aluminium- og blikkbokser.

Ta kontakt med en av våre representanter før du presser andre materialer i en Bramidan ballepresse.

Ja. Vi tilbyr emballasjepressere med en automatisk dør løsning.

Den automatiske døren åpnes og stenges i forbindelse med hver pressesyklus. Når du er ferdig med å fylle i maskinen trykker du start knappen og døren lukkes automatisk. Når pressesyklus er ferdig, åpnes døren automatisk.

På denne måten står maskinen klar for fylling når operatøren kommer med hendene sine fylle med material som skal presses.

Vi har designet en spesial klaffdør til maskiner som håndterer PET flasker.

Klaffdøren fungerer som en sjakt som man mater ballepressen gjennom. Man kan fylle den med en flaske om gangen eller ved å tømme fulle sekker med flasker i maskinen.

Vi har flere dørløsninger som ikke åpner utover. Den vertikale døren som finnes på Bramidans B-serie maskiner åpner oppover slik at du får bedre plass rundt maskinen og kan komme til fyllingsåpning fra begge sider.

Den fullautomatiserte skyvedør på Bramidans X-serier maskiner åpnes nedover og forblir åpen inntil maskinen startes. Dette gjør at maskinen kan fylles rask.

Begge disse dørløsninger er godt egnet der plass er begrenset.

Når det gjelder papp og myk plast/folie kan man forvente en kompakteringsgrad av 10:1.

Ja, velg enten en Bramidan B3 eller B4 dersom ballene skal håndteres manuelt. Ballevekten er ca 25 – 30 kg.

Bramidans maskiner inneholder ingen innebygd vekt. Men siden størrelsen og vekt variere lite vil ballene holde tilnærmet samme vekt.

I tillegg tilbyr Bramidan en overvåkningsløsning, BRA-IN, som gir brukeren anledning til å koble seg til maskinen og generer rapporter med informasjon om hvor ofte maskinen tømmes slik at det er mulig å få oversikt over mengde avfall som generes.

Ja, Bramidan har mulighet til å levere ballepresser i andre farger enn den standard fargen mot et tillegg i pris.

Bramidan har bevist valgt en gul farge som standard farge på sine maskiner av hensikt til sikkerhet. Det viser seg at fargen gul øker menneskers oppmerksomhet mer enn alle andre farger. Utstyret skal være godt synlig i alle arbeidsmiljøer og dermed gir en redusert risiko for ulykker.

Bramidans emballasjepresser har et generelt lavt støynivå og kan plasseres i arbeidsområdet uten negative konsekvenser.

Støynivået på Bramidans B-serie presser ligger på 57 – 68 desibel noe som tilsvarer støy fra et ventilasjonsanlegg eller en støvsuger.

Er man avhengig av en svært stillegående maskin, prøv en av Bramidans X-serie maskin. Støynivået med disse maskiner er aldri mer enn 59 desibel, noe som tilsvarer vanlig stemmebruk under en samtale.

Størrelsen og vekt på ballene er avhengig av material type og størrelsen på pressen.

De minste Bramidan maskinene produserer baller som er lett å håndtere. Det er mulig å stille inn modellene B3 og B4 slik at ballevekten settes til maksimum 25 - 30 kg.

Ballene fra maskiner i Bramidans katagori «små» maskiner veier mellom 30 – 100 kg (papp) og 40 – 130 kg (plast).
Ballene er lette å håndtere siden de kan tømmes direkte på en tralle.

Ballene fra Bramidans kategori «mellom store» maskiner passer perfekt på en EUR pall. De veier mellom 200 – 350 kg (papp) og 250 – 450 kg (plast). Ved tømming vippes ballene direkte fra maskinen og opp på en EUR pall og kan deretter enkelt flyttes ved bruk av en jekketralle eller gaffeltruck.

Bramidans alle største maskiner produser baller som kan veie så mye som 375 – 600 kg (papp) og 400 – 650 kg (plast) For nærmere mål og vekt se produktspesifikasjon.

keyboard_arrow_up