Nyheter fra Bramidan Presto


Horisontale ballepresser klarer fruktemballasjen

10 december 2018

Polens ledende distributør av frukt og grønt bruker horisontale ballepresser til deres emballasje-avfall.

Amplus, som ligger i Niegardów nær Kraków i det sydlige Polen, er en velkjent produsent og distributør av frukt og grønnsaker.

Virksomheten forsyner de største dagligvarekjeder i Polen og Europa med friske råvarer.

De har gjennom en årrekke brukt Bramidans vertikale pressere til å håndtere overskytende emballasje fra pakkingen og klargjøringen av frukt og grønnsaker. Emballasjen består av gjennvinnbart materialer som kartong, myk plast og papp.

Ballepressene har gjort det enkelt for de ansatte å håndtere avfallet, og de sparer meget tid.

Nytt toppmoderne lager

Nylig investerete virksomheten i et nytt og toppmoderne lager og kjølebygning i Prandocin-Iły. I den forbindelse besluttet de også å oppdatere deres maskinpark med nytt og moderne maskineri.

Det inkluderete også deres løsning til avfallshåndtering, som ble oppgradert fra vertikale ballepresser til en horisontal kanalpresser, som har større kapasitet.

De vertikale pressene var ikke effektive nok til den store avfallsmengden, og de ansatte brukte mye tid på å tømme dem og håndtere ballene.

En liten kanalpresse passet perfekt

Basert på arbeidsprosessene i lagerbygningen, og den plass de hadde til rådighet, falt valget på en HC30 horisontal ballepresse. Det er en fullautomatisk, høyt-kapasitets maskin, som er ideel til at håndtere store mengder avfall, men som krever minimalt med gulvplass.

Den store kapasiteten, og den lille størrelse, gjør HC30 særlig velegnet til lagerbygninger, små produksjonsvirksomheter og logistikkvirksomheter.

Nå kan Amplus sine ansatte raskt kvitte seg med det gjennvinnbare avfallet, og de skal ikke tømme presseren hele tiden.

Bærekraft har topprioritet

Amplus fokuserer på bærekraftig produksjon og skånsomme dyrkingsmetoder.

Virksomheten er medlem av Responsible Business Forum. Det betyr at de tar ekstra ansvar innen for bærekraftig utvikling. Det inkluderer også måten de håndterer deres avfall på.

Avfallsløsninger fra Bramidan passer perfekt i denne agenda, fordi de gjør det lett å håndtere gjennvinnbart avfall på en forsvarlig og miljøriktig måte.

keyboard_arrow_up