Handel – små butikker, dagligvarer butikker - Würth

Tar sin egen medisin

Når forretningsfilosofien din er å øke verdien til kundene med effektivtet og enkelhet, er det en god idé å praktisere akkurat det. Würts avdeling i Odense i Danmark kjøpte en ballepresse fra Bramidan for å frigi plass og for å øke effektiviteten, og de merket fort en positiv forandring.

Utfordringer

  • stop Liten plass for lagring av avfall
  • stop Solide pappesker
  • stop Avfallshåndtering krevde mange ressurser

Valgte maskiner

En liten og sterk ballepresse  - modell X10

Syklustid: Kun 18 sekunder

Maskinenes høyde: 1890 mm

Fordeler

  • done Effektiv bruk av tiden
  • done Mer ledig plass
  • done Tryggere arbeidsplass

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Ingen flere overfylte containere

Würth er en kjede av grossistforretninger som selger blant annet verktøy, feste- og monteringsmaterialer. Avdelingen i Odense kjøpte en X10-ballpresse 2 1/2 år etter å ha flyttet inn i nye lokaler. På grunn av mindre plass trengte de en kompakt ballepresse som var enkel å installere og hadde stor kapasitet.

"Før fylte vi tomme esker i store containere på utsiden. Noen ganger klatret vi til og med opp i de for å presse sammen avfallet, men i nye lokaler hadde vi mindre plass. Først vuderte vi å bruke en mindre container med hyppigere tømminger, men etter å ha snakket med en konsulent fra Bramidan bestemte vi oss for å gå for en ballepresse istendefor." sier Anders Prip, avdelingsleder.

Enkel og trygg håndtering

Maskinen er plassert ved varemottaket, hvor den brukes for papp/papir og plast etter tur. Totalt produserer butikken ca. 3.3 tonn papp årlig, dette komprimeres til pappballer på 80 kg som hentes hver 5-6 uke. Denne raske måten å håndtere avfall er mye enkere enn før og har gjort det mulig for Würth å frigjøre egne ressurser i de daglige arbeidsrutinene. I tillegg har sikkerheten på arbeidsplassen blitt mye høyere.

Man fills cardboard boxes into yellow Bramidan baler

Trenger ikke gi det en tanke

"Produktene våre er levert i spesielle peppesker som er veldig robuste og ikke enkle å ødelegge etter bruk. Det trenger vi ikke å bekymre oss over lenger. Vi kaster de bare rett i ballepressen og lar maskinen ta seg av komprimeringen." forklarer han, og legger til at han er overbevist om at avfallshåndteringen skjer mye raskere nå.

"Vi har ikke målt hvor mye tid vi sparer, men merker defivitivt en stor forskjell. Faktisk så trenger vi ikke lenger tenke på det. Vi pakker ut og kvitter oss med avfallet med en gang".

Så langt er avdelingen i Odense den eneste butikken som har en ballepresse. I følge Anders Prip ligger forklaringen i det faktumet at andre butikker holder til i industriområder hvor det er mye større plass til containere. Allikevel er han ikke i tvil om at kollegaene hans kan dra fordeler av å bytte til en ballepresse.

"I industriområdene trenger de ikke tenke så mye på hvor mye plass de bruker, men de er nok ikke klar over hvor rask og enkel avfallshåndteringen kunne vært med en ballepresse", konkluderer han.

Vi har ikke målt hvor mye tid vi sparer, men merker defivitivt en stor forskjell.

— Anders Prip, avdelingsleder i Odense, Würth

Fakta om:

Würth

Würth Danmark er en del av et internasjonalt samarbeid, som omfatter mer enn 400 avdelinger i 86 land. Würth-gruppen har det bredeste produktsortimentet når det gjelder verktøy, feste- og monteringsmaterialer, kjemiske produkter, personlig beskyttelsesutstyr, lagerbeholdnings- og plukkesystemer primært for fagfolk (BtB).

Fakta om:

Würth

Würth Danmark er en del av et internasjonalt samarbeid, som omfatter mer enn 400 avdelinger i 86 land. Würth-gruppen har det bredeste produktsortimentet når det gjelder verktøy, feste- og monteringsmaterialer, kjemiske produkter, personlig beskyttelsesutstyr, lagerbeholdnings- og plukkesystemer primært for fagfolk (BtB).

Hvis du spørsmål, vennligst kontakt oss

phone 481 16 600
mail  post@bramidanpresto.no


Leter du etter alternative avfallsløsninger?
Se hele vårt utvalg

Fyll inn skjemaet, og vi vil kontakte deg.

keyboard_arrow_up