Nyheter fra Bramidan Presto


Begrenset plass? Sjekk hvor du kan plassere en ballepresse 

27 januar, 2020

Begrenset plass kan enkelt hindre en investering i nødvendig utstyr og moderinisering av driftsprosesser. Har du forsøkt å bruke hver kvadratmeter i produksjonshallen, lageret eller på bakrommet? Sjekk hvordan en ballepresse for avfallskomprimering kan fungere på et lite sted!

Girl compacts cardboard boxes in a small Bramidan baler model B5 Wide

Har du liten plass til å plassere en ballepresse? Det er ikke lenger et problem!

Valget av sted hvor avfallskomprimatoren kan installeres, bør først og fremst avhenge av:  

  • stopinterne driftsprosesser,
  • stopavfallsstrøm i selskapet og stedet for lagring,
  • stopspesifikasjoner om avfallshåndtering av maskinoperatører.

Ballepressen for avfall skal installeres der den er sikrert mest mulig effektiv sortering og avfallskomprimering. Det beste stedet for denne typen enheter er i nærheten til avfallskilden.

I mange selskaper er det imidlertid et problem med den begrensede driftsplassen i hallene, lagrene eller i bakrommene. Ugunstige plassforhold begrenser effektivt friheten til å velge det beste stedet der ballepressen kan plasseres. Det hender at ballepressen blir plassert slik at døren er vanskelig å åpne, eller at døren kommer i veien for lagertraffikken.

Presser blir like ofte plassert for nær veggen, og driften blir forstyrret av den lille plassen. Det er flere løsninger som lar deg plassere ballepressen til tross liten plass.

Hvilke avfallspresser fungerer i små rom?

Du trenger en ballepresse, men har liten plass? Velg en maskin med vertikal (VD) og halvautomatisk dør (SD). De letter lasting, samtidig som de sparer plass som trengs til drift. Maskinen med vertikal dør kan åpnes automatisk eller manuelt. Valget av den automatisk åpnede ballepressen vil i tillegg øke effektiviteten til lasting, noe som gjør at ikke bare plassen, men også operatørens tid kan optimaliseres. Dette er en velprøvd løsning for trange rom.

Vet du ikke hva forkortelsene VD og SD dør betyr? Sjekk artikkelen vår: Døren til din ballepresse - betyr det virkelig noe? Døren til din ballepresse - betyr det virkelig noe? 

Baler B5 Wide VD

Ballepresse B5 Wide VD

Baler B20 VD

Ballepresse B20 VD

Baler X25 AD

Ballepresse X25 AD

Ballepresse plassert nærme en vegg? Ikke noe problem, men...

Noen enheter kan installeres nærme en vegg for å utnytte ledig plass enda bedre. For at maskinen skal fungere i denne posisjonen uten problemer, må den være utstyrt med passende konstruksjonsløsninger, og med båndmagasin for båndruller plassert foran fronten

Baler B3

Ballepresse B3

Baler B4

Ballepresse B4

Baler B5 Wide

Ballepresse B5 Wide

 

Vær oppmerksom på sylinderne

Klassiske presser i B-serien er utstyrt med sylindere plassert i den øvre delen av enheten, som under drift går utenfor maskinens omriss. Med en begrenset plass tilgjengelig, er det verdt å velge en ballepresse med kryssylindere (X-serie), noe som reduserer maskinens høyde betydelig. Takket være den lavere høyden kan du enkelt plassere maskinen, f. eks. under hyller på et lager eller i et lite rom.

Baler X10

Ballepresse X10

Baler X25

Ballepresse X25

Baler X30 LP

Ballepresse X30 LP

Kan avfallspressen installeres utenfor bygget?

Selvfølgelig er det bedre å installere pressen inne, men maskinen kan også installeres ute. Man må da huske at maskinen skal stå under tak, fordi nedbør kan ha en negativ innvirkning på arbeidet, samt bidra til en raskere utnyttelse av komponentene.

Det er verdt å være klar over at ballepressen tåler lave temperaturer, noe som reduserer smøreegenskapene til oljen. Hvis du vet at ballepressen vil brukes utendørs om vinteren eller du planlegger å plassere den i et kjølig rom, må du huske å bruke spesiell hydraulikkolje for lave temperaturer.

For å sikre at enheten alltid er funksjonell og klar til å fungere, er det verdt å bestille en serviceavtale. Inspeksjon av hydraulikksystemet, sikkerhet, elektrisk installasjon, oljeskift, vedlikehold, besøksrapport med driftsanbefalinger - alt dette kan leveres av vår profesjonelle service avdeling.


Løsninger for små rom - la oss oppsummere...

VD (Vertical Door)

VD - Vertikal Dør

Vertikale dører tar liten plass og letter lasting fra to sider. Det er perfekt for små rom.

Installation close to the wall

Installasjon nær vegg

Modeller med båndmagasin montert foran på ballepressen kan plasseres nær veggen. Løsningen fungerer bra i traffikerte lokaler.

Cross cylinders, X series

Kryssylindere (X-serie)

Kryssylindere vil redusere maskinens høyde betydelig - takket være dette vil maskinen passe under hyller eller i et lite rom.

Installation of the baler outside the building

Installasjon av ballepressen utenfor bygningen

Hvis det ikke er nok plass på lageret eller i hallen, kan maskinen plasseres utenfor. Ballepressen skal installeres under tak som beskytter den mot skadelige værforhold.

Har du liten plass? Finn en ballepresse tilpasset din virksomhet

Leter du etter den riktige pressen for komprimering av avfall? Ta en titt på vårt omfattende tilbud og velg den beste løsningen fra det brede spekteret av produkter. Er du i tvil om valg av maskin? Våre konsulenter svarer gjerne på dine spørsmål.

Vi inviterer deg også til å lese våre nyheter om våre produkter.


La oss finne den beste løsningen for deg

Finn en kontaktperson i ditt område

Ring direkte eller fyll ut kontaktskjemaet.

Fyll ut skjemaet og vi vil kontakte deg.

keyboard_arrow_up