Nyheter fra Bramidan Presto


Dørtypen på din presse – betyr det virkelig noe?

11 november 2019

Er dørtypen på din presse bare et spørsmål om personlig preferanse? Er det virkelig verdt å vurdere ulike dørtyper før anskaffelse av en ny presse? Hvilke type dører er tilgjengelige på markedet og hvilke forskjeller er det på de ulike typene? Svarene på disse spørsmålene finner du i artikkelen nedenfor.

Bramidan balers for waste

Ulike døralternativer – en nødvendighet eller bare en bekvemmelighet?

Valg av ballepresse som passer for din bedrift er ikke lett – det krever vurdering av forskjellige funksjoner. Det er åpenbart at du sjekker hvilken type avfall som kan komprimeres, hvor mye avfall som håndteres eller hvor mye energi det bruker. Derfor kan det ved første øyekast virke unødvendig å tenke på dørtypen på ballepressen.  Tar du dette problemet i betraktning, kan du tenke at dette bare er et spørsmål om bekvemmelighet. Er du sikker? Ikke nødvendigvis.

Når du velger ballepresse for avfall, bør forskjellige aspekter vurderes, inkludert konstruksjon og anvendte teknologier, fordi ikke bare brukervennligheten, men også funksjonaliteten til maskinen er avhengig av dem. Dørtypen på pressen påvirker enhetens komfort og effektivitet betydelig – spesielt når maskinen brukes på et lite sted. 

De ulike dørtypene

Pressene kan leveres med standard dør. De fleste av våre maskiner har en slik dør. Men ballepresser kan også ha spesielle dører merket med disse forkortelsene: SD, VD, FD eller AD. Det er på tide å tyde forkortelsene!

VD (Vertical Door)

VD – Vertikal dør

En vertikal dør tar liten plass og letter innkastning fra to sider. Denne typen dører brukes i følgende modeller: B5 Wide, B20 og B30.

FD (Flap Door)

FD – Klaffdør

Døren fungerer som en trakt – de forenkler innkastet av avfallet. Denne typen dører brukes i følgende modeller: X25, X25 galvanisert, X30, X30 galvanisert, X50, X50 galvanisert og PC24 HD.

SD (Semi-Automatic Door)

SD – halvautomatisk dør

Døren er alltid åpen, noe som gjør det enkelt å kaste avfall i kammeret når som helst. Denne typen dører brukes i følgende modeller: B30 Wide, B50 og B50 XL.

AD (Automatic Door)

AD – automatisk dør

Døren åpnes og lukkes automatisk etter hver syklus. Denne typen dører brukes i følgende modeller: X25, X30 og X50.

Standard dør

De fleste av våre ballepresser er utstyrt med standarddører, åpnet til venstre. Den åpenbare fordelen med denne typen dører er enkel og intuitiv håndtering. Denne løsningen er ideell for standardrom der det ikke er nødvendig å optimalisere plassen som brukes. 

Hvis du er ute etter andre løsninger som er både praktiske og moderne – sjekk ut AD – automatisk dør, FD – klaffdør, VD – vertikal dør og SD – halvautomatisk dør.

Vertikal dør

Denne utformingen letter belastningen av avfall fra begge sider av enheten betydelig, samt reduserer plassen som kreves for å betjene ballepressen.  Enheten lukkes og åpnes av operatøren manuelt. Du trenger ganske enkelt å åpne døren manuelt med håndtaket og lukke den på samme måte etter at du har kastet inn avfallet.

Denne typen dører er verdt å vurdere om ballepressen vil plasseres et trangt sted eller i nærheten av kommunikasjonspassasjen.

Vertikal dør er valgfritt installert i B5 Wide, B20 og B30 ballepresser.

Baler B5 Wide VD

Ballepresse B5 Wide VD  

Baler B20 VD

Ballepresse B20 VD

Baler B30 VD

Ballepresse B30 VD

Halvautomatisk dør

SD – semi automatisk dør krever at operatøren manuelt lukker maskinen nedover, men maskinen åpner døren automatisk etter endt pressyklus.

Døren er alltid åpen, noe som gjør det enkelt å legge avfall i kammeret når som helst.

Den nye typen SD loddrett dør brukes i B30 Wide, B50 og B50 XL.

Baler B30 Wide SD

Ballepresse B30 Wide SD 

Baler B50 SD

Ballepresse B50 SD

Baler B50 XL SD

Ballepresse B50 XL SD

Automatisk dør

Automatiske dører i ballepresser sikrer høyest mulig effektivitet og komfort for operatørens arbeid under avfallsbelastning.  De holder åpent som standard, og garanterer dermed enkel og rask innkastning. Døren lukkes etter å ha trykket på knappen som starter pressyklusen.  

Etter at komprimeringen er fullført, åpnes døren igjen, slik at det er klart for påfyllning igjen.

Denne typen dører brukes i følgende premiummodeller: X25 og X30.

Baler X25 AD

Ballepresse X25 AD

Baler X30 AD

Ballepresse X30 AD

Klaffdør

FD - Klaffdøren er en perfekt løsning som ikke bare reduserer plassen som maskinen opptar, men også letter det å legge avfall i kammeret betydelig.  Klaffdøren er ideell for komprimering av lite og løst avfall, for eksempel PET-flasker. Døren forhindrer at det søles under ifyllning, samt etter å ha åpnet kammerdøren. Klaffdøren åpnes og lukkes manuelt ved hjelp av et horisontalt håndtak.

Presser utstyrt med FD klaffdør er: X25, X30, X50 og PC24 HD.

Baler PC24 Galvanized HD

Ballepresse PC24 Galvanisert HD

Baler X25 FD

Ballepresse X25 FD

Baler X25 Galvanized FD

Ballepresse X25 Galvanisert FD

Baler X30 FD

Ballepresse X30 FD

Baler X30 Galvanized FD

Ballepresse X30 Galvanisert FD

Baler X50 FD

Ballepresse X50 FD

Baler X50 Galvanized FD

Ballepresse X50 Galvanisert FD

Hvilken ballepresse skal du velge og hvilken er best for din bedrift?

Lurer du på hvilken ballepresse du skal velge? Du er ikke sikker på hvilken type maskin som vil være den beste løsningen, tilpasset produksjonsanlegget ditt, lagerhallen, butikken, kjøpesenteret eller distribusjonssenteret?

Ønsker du å vite mer om dørtypene og maskinene vi tilbyr?

Kontakt oss ved hjelp av kontaktskjemaet, avtal et møte og test maskinen. Våre selgere vil forslå den best egnede løsningen for din bedrifts behov og svare på alle dine spørsmål. De kan også fortelle deg hvilken finansieringsform som vil være mest fordelaktig for deg. 


La oss finne den beste løsningen for deg

Finn en kontaktperson i ditt område

Ring direkte eller fyll ut kontaktskjemaet.

Fyll ut skjemaet og vi vil kontakte deg.

keyboard_arrow_up