Nyheter fra bRAMIDAN & presto


Hvordan fjerner man effektivt papp- og folieemballasje i frukt- og grønnsaksindustrien?

01 november 2023

En av de største utfordringene, som frukt- og grønnsaksvirksomheter står overfor, er bortskaffelse av produktemballasje. I de fleste tilfeller er snakk om både folieplast og forskjellige typer papp. Håndtering av emballasjen, herunder lagring, medfører kostnader, men heldigvis er det en enkel måte å optimere bortskaffelsen. Alt hva du har bruk for er en professjonell avfallspresse i din virksomhet. I artikkelen kan du lese hvorfor det er verdt å investere i en slik maskin og hvordan du velger en.

Bramidan balers in the fruit and vegetable industry

Håndtering av emballasjeavfall i frukt- og grønnsaksindustrien – hvorfor er det tungvint?

I dag er håndteringen av emballasjeavfall i virksomheter i ovennevnte industri ofte ineffektiv. Hvis du står i samme situasjon og gjerne vil utvide din virksomhet, vil en ballepresse til papp og folieplast gjøre det meget enkelt for deg.

Tom emballasje medfører kostnader, som bl.a. skyldes følgende:

  • stop det skal frigjøres store mengder ledig plass til oppbevaring 
  • stop store, uhåndterlige emballasjer, spesielt pappesker
  • stop behovet for å involvere personalet i den tidkrevende prosessen med manuell sammenbretting av pappesker

En ballepresser til folieplast og papp fjerner i stor grad de ovennevnte problemer, så investeringen kan raskt inntjenes.

Hvordan forbedrer ballepresser til emballasjeavfall driften på frukt- og grønnsaksfabrikker?

Den viktigste, umiddelbart merkbare fordelen ved å bruke slike maskiner er den plassbesparende oppbevaringen av emballasjeavfall. Hva skyldes dette? Ballepresser komprimerer plastfolie og papp, selv hardpapp, til kompakte baller. På denne måten tar de liten plass.

Andre fordeler ved å bruke presser i frukt- og grønnsaksvirksomheter er bl.a.:

  • stop lettere vedlikehold og rengjøring på arbeidsstasjoner
  • stop mindre involvering av medarbeiderne i håndteringen av emballasjeavfall – de får mer tid til å utføre deres primære oppgaver, hvilket øker effektiviteten av fabrikkens drift
  • stop lavere kostnader i forbindelse med håndtering av brukt emballasje
  • stop ytterligere inntjeningsmuligheter – plastfolie og papp er gjenbrukbare materialer, som sorteres og forberedes til innsamling av avfallsinnsamlere takket være ballepressen 

Hvilke ballepresser til folie og papp skal man velge?

Når det kommer til valg av utstyr, er det verdt å satse på en Bramidan ballepresse. For frukt- og grønnsaksindustrien er følgende ideelle vertikale ballepresser til papp og folieplast. Vi anbefaler spesielt B20- og B30 Wide-modellene, med et stort kammer, som kan romme store esker. Når det gjelder førstnevnte modell, veier baller av folieavfall 250-350 kg, mens baller av pappavfall veier 200-250 kg. Ved andre modeller er det henholdsvis 400-600 kg og 400-500 kg. Få vite mer om disse maskinene ved å kontakte våre rådgivere.

Vil du ha enda tyngre baller? Se vår nyeste modell - B50 XL SD. Ballepressen produserer baller på 650-800 kg, som er dimensjonert til transport på en lastebil. Oppbevaring av baller i en 2-2 oppstilling sikrer optimal lasting. Ballepressen er utstyrt med en skydedør, som åpner loddrett, så avfallet enkelt kan kastes i kammeret når som helst. 

Hvis du har mere fri plads i din virksomhed og gerne vil behandle store affaldsmængder, kan du gå efter en horisontal ballepresser til affald, f.eks. CC40-model. Presseren er designet til kontinuerlig drift, er fuldt automatiseret og ekstremt nem at betjene.

Det er vigtigt, at alle maskinerne i vores sortiment til komprimering af pap og folie kan udstyres med et BRA-IN-overvågningssystem. BRA-IN bruges til at overvåge maskinens grundlæggende driftsparametre med henblik på optimering og sender desuden fejlmeddelelser. Derudover kan den bruges til at automatisere modtagelsen af færdige baller og bestilling af forbrugsvarer. 

Hvilke vertikale ballepresser anbefaler vi til frukt- og grønnsaksindustrien?

B20 ballepresse

Den har et bredt innkast til store esker, plastfolie og papir.

Flere opplysninger ... 

BALLEVekT

Papp: 200-250 kg
Plastfolie: 250-300 kg

B30 Wide ballepresse

Utstyrt med et bredt innkast, så selv store pappesker ikke behøver å bli brettet.

Flere opplysninger ... 

BALlEvekt

Papp: 400-500 kg
Plastfolie: 400-600 kg

B50 XL SD ballepresse

Pressen har et meget bredt innkast og et stort kammer. Ballestørrelsene er velegnet til transport på lastebil.

Flere opplysninger …

BAlLEvekt

Papp: 650-800 kg
Plastfolie: 650-800 kg

Hvilken horisontal ballepresse anbefaler vi til frukt- og grønnsaksindustrien?

CC40 - en fullautomatisk høyt-ytende presse. Den horisontale ballepressen er designet til å komprimere store mengder gjenbrukbare materialer til baller som automatisk bindes. Ballevekt fra kartong – 350 kg, fra folie – 400 kg. Maskinen har et bredt innkast, som muliggør kontinuerlig justering av ballenes lengde.

Bramidan balers in the fruit and vegetable industry

Se hvordan vertikale og horisontale ballepresser fungerer


Bestill en Bramidan ballepresse til emballasjeavfall, og effektiviser din virksomhet

Hvis din virksomhet er innenfor frukt- og grønnsaksindustrien og håndterer emballasjeavfall, bør du overveie å kjøpe en ballepresse. Du finner driftssikre plastfolie- og pappresser i Bramidan & Presto sitt produktutvalg  – kontakt oss i dag. Vi gir deg mulighet for å prøve maskinen gratis (gjelder for vertikale presser), og når du beslutter deg for å kjøpe den, tilbyr vi gunstige finansieringsvilkår. 


Gratis på prøve eller leie – se de mulighetene vi tilbyr

Test belownicy Bramidan

Gratis på prøve

Hvis du vil prøve den valgte modell og se, hvordan den håndterer avfall i din virksomhet før du kjøper, kan du bestille en gratis på prøve. 

Dette er en god måte å teste enhetens yteevne og kapasitet på. Våre konsulenter hjelper deg med å velge den riktige pressemodell. 

Få vite mer >>>

Wynajem belownicy Bramidan

Lei en ballepresse

Leie av presser gir deg mulighet for å unngå en stor engangsutgift til et fast aktiva. 

Du kan velge mellom kort- eller langtidsleie. 

Få vite mer >>>


Har du spørsmål? Kontakt oss i dag

Finn en kontaktperson i ditt område

Ring direkte eller fyll ut kontaktskjemaet. 932 63 330

Fyll ut skjemaet og vi vil kontakte deg.

keyboard_arrow_up